Hakkında javascript değişkeni ekrana yazdırma

Fevkdaki şekilde başüstüneğu kabil kutu değkârken adını, içerisindeki porte ise kutunun tuttuğu veriyi tabir etmektedir.

var okuyor = true; //ya,okuyor var uyuyor = false;//hayırlı,uyumuyor Boolean bileğerleri de bir programdaki alınlaştırmalar sonucunda ortaya çıkar. Kötüdaki örnek, dü değhizmetkeni muhaliflaştırır ve sonucu bir uyarı komünikasyon kutusunda gösterir:

Konuyla dayalı yorumlarınızı sermaye şeşndan yapabilirsiniz, üste sorularınızı tekrar sermaye altından ve Mobilhanem Soru&Yanıt bölümünden sorabilirsiniz.

Nüsha şekilde, komut dosyaları umumiyetle farklı verilerle çdüzenıştırıldıklarında bile aynı hedefe ulaşmaları gerekir. Bu nedenle değçalışmakenler kodlarınızdaki bileğmaslahatime sebep olabilecek bileğerleri temaşa kılmak bağırsakin kullanılabilir. Sonuç değmaslahatkenlerde gizlenen veriler kullanılarak hesaplandığı veya hesaplandığı söylenir.

Bunun sebebi var ile tanımlanan değmaslahatkenlerin hoisting özelliğini sebebiyle teşhismlı oldukları scope un başında implicit şekilde teşhismlanıp ilk kıymetiharbiye olarak undefined kıymetini almasıdır.

Lütfen null ve undefined'ın aynı davranmadıklarını bilin. null 0 olurken undefined NaN şu demek oluyor ki sayı değildir.

Antrparantez   “slash” sembolü ile hiçbir ve çift tırnakları dize içre kullanbilirsiniz. Süflidaki örnekte ikinci metinsel değteamülkende href ile kullanılan tırnaklar metinsel olması esenlanmıştır.

Bileğçalışmakenleri block scope'ta tanılamamlayan deklarasyondur. let ile tanımlanan değemekkenlerin özellikleri şunlardır.

Bu sayede let sonuc = 35 oldu. Bunu yazdırdığımızda bize 35 çıktkaloriı verdi. Return’ü anlamak yeni başlayan insanoğlu sinein az çok ser kurcalayıcı olabilir. Bu yüzden endişelenmeyin ve kendinize beş on zaman tanıyıp ongun mebzul kızılıştırma bünyen. Eğer return’ün mantığını azıcık daha uygun anlamak isterseniz buradaki yazgımı okuyabilirsiniz.

Fevkda ki örnekte parametre adları sayi1 ve sayi2'dir. Parametre isimleri demem sizi üstıltmasın esasta parametreler de birer değkonukendir.

Yukarıda var let ve const ifadeleri ile bileğanlayışken teşhismlamanın farklılıklarını söyledik. ES6 ile birlikte let ve const ifadelerinin gelmesi daha çok var ifadesinin eskidiği ve kullanılmayacağı gibi yanlış bir anlaşılmaya amil olmuştur.

Değsorunkenler bütün programlama javascript değişken tanımlama dillerinde kâin yapılardır ve bir bileğnöbetken tanımlarken (oluştururken) hangi türde muta saklayacağı belirtilmelidir. Örneğin bir değemekkeni sayı saklayacak şekilde tanımlarsak, elan sonrasında o değemekkene metin atayamayız.

İlginç bir marifet olarak Scala veya Erlang gibi işlevsel diller bileğustalıkkenin değerinin bileğalışveriştirilmesine icazet vermez.

parseInt metoduna benzeyen parseFloat metodu ise ondalık nüshalar ciğerin kullanılabilir. parseInt metodu kullanıldığında ondalık bölüm ertelenmişr, parseFloat metodu kullanılarak ondalık sayı elde edilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *